Nr 1- Anno 2024

Styret for det Norske Senat 2024

President
Ove Rabbersvik
#60321

orabbers@online.no

tlf.: +47 900 80 009

VP Kommunikasjon
Jan B. Sørensen
#51907

ja@jasol.eu

kommunikasjon@jcisenate.no

tlf.: +47 941 96 572

Kasserer
Bjørn Conradi
#26536

bjorn.conradi@outlook.com

tlf.: +47 952 18 536

Innholdsfortegnelse

Arvid Nilssen og Carsten Byhring

Vi setter på kamera og spør Presidenten

Faktaboks:

Født: Kristiansad 4.januar 1964

Sivilstatus: Gift, 2 barn, 4 barnebarn
Arbeid: Daglig leder for Rive & Knuseservice AS, 10 ansatte med omsetning på 26 mill i 2023

JCI karriere: Medlem JCI Kristiansand 1990, LOM formann 1994, Senator #60321 1999, Nasjonal president 2000, VP-kommunikasjon i Senatet 2003 og Senatets President 2010

En redaktørs tastetrykk

Vinteren er alltid en hard tid. Livet gir og livet tar. Særlig tar tiden oss igjen om vinteren.

I dette nummer av Efterretninger ser vi at minst 3 av de store har forlatt oss. Vi som er seniorer hører det slipes på ljåen et sted.

Men imens løfter jeg blikket og tenker på sol, vind og herlige motorsykkelsal å ride på. I fjor høst bestemte jeg meg. En guttesykkel. Hææææ, sa ektehustruen. Javel, det er dine penger. Så ble «Den røde baron» solgt og jeg hentet min nye drøm. Sykkelen hadde jeg siklet på i et par år allerede siden det var min stesønn som eide den. Da han ikke lenger trengte den, var jeg ikke sen om å gi inn et raust bud han ikke kunne si nei til. Sånn er det når man har bestemt seg. Men se pån gutter. Tøffeste sykkelen på veien.

Sommerens tur er for lengst nedtegnet. Danmark – Tyskland – Holland – Belgia – Tyskland – Sverige – Norge.

 

 

 

 

Efterretningene kommer til å bli litt annerledes. Vi legger litt mer utenomsnakk ut i egne nyhetsposter og konsentrerer innholdet i Efterretningene til JC stoff.

Så tenker vi å gjøre slik som mange andre land, nemlig å avholde slike virtuelle sosiale møter. Altså møter over nettet. Vi er jo blitt godt vant med å skåle mot PC skjermen, så hvorfor ikke. Fortell hva du synes, så lager vi kanskje et fast opplegg.

Send oss stoff og bilder, så har vi et fyldig nummer neste gang.

kommunikasjon@jcisenate.no

Melding fra vår leder

Hei alle Senator venner, da er året komme i gang, og presidenten har vert en tur i Thailand og ladet opp til gjøremålene for året.

Presidenten håper alt er vel hos dere alle, og at alle er ved god helse.

Programmet for Senotium 30 august til 1 september er klart, og dere har allerede fått fullt program og muligheten for en tidlig påmelding.
Mistet det? Trykk HER

Det er med stor sorg vi har mottatt budskap om dødsfall til #35655 Anne – Marie Beyer – Larsen som var Senatets president i 1992 og # 8552 Ole Jacob Raad som var Senatets President 1980/81. De var begge aktive medlemmer i Senatet helt frem til det siste. Vi tenker på ektefeller og familien til dem begge.

Presidenten har planlagt og er påmeldt ASE Board som skal være i England 11-14 april, siste informasjon er at det allerede er påmeldt 120 delegater til dette møte, deretter er det Europakonferansen som er 12 – 16 Juni i Oluo i Finland, her skal også Kari være min ledsager.
Håper det er flere som velger å delta her, slik at vi kan være en fin delegasjon fra Norge

Når det gjelder Juniorene så har vert i kontakt med  President Jonas Bjørheim, han opplyser at de er 27 medlemmer og det er foreningene JCI Oslo, JCI Innovasjon og JCI Evolusjon som har aktiviteter, men at foreningene JCI Molde, JCI Rogaland og JCI Innlandet har et medlem hver. Sist helg var Nasjonalpresidenten på Europeiske President Meeting som var i Praha i Tsjekkia.
Dette året har juniorene besluttet å ha sin Nasjonalkongress 13-15 september i Stavanger, Det skal samtidig være Nordisk møte med de andre Nordiske Presidenter

Styret i Senatet skal ha styremøter 7/3 – 2/5 – 3/6 – 8/8 – 19/9 og 24/10

Hilsen

#60321 
Ove Rabbersvik
President

Senatorer som har gått ut av tiden

Daglig ser jeg rundt meg og hører om kjente og kjære, nære og andre som går bort. Det er trist, forferdelig tris. Men jeg forsøker ikke å lure meg selv, på et tidspunkt stopper tiden opp. Det er en uomtvistelig sannhet. Det eneste riktige vi alle kan gjøre er å sette pris på dagen i dag.

La oss minne disse gode Senatorer som siden sist har forlatt oss.

 

I tillegg til disse tikket det inn følgende melding: Senator nr 33848- Halfdan Nærø døde i forrige uke og skal begraves i Flosta Kirke -Arendal, fredag 8. mars kl 14.30
Halfdan var aktiv på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Formann i Arendal i 1981 og etter formannsvervet viste han seg lite i JCI sammenheng.

Mvh /Rolf

Rolf Larsen ledsager til avdøde  senator 35605 Anne Marie 
og mangeårig venn av Halfdan.

telf 97547477


 

 

 

 

 

En humørspreder er blitt stille - Fuck Demens

Senator #27440 Kolbjørn Mortensen

Kolbjørn er fra Alta men bodde mange år i Tromsø – hvor han ble senator.  Jeg traff ham første gang da det var Nasjonalkongress i Kristiansand 2000.  Der var han møteleder i en meget frisk debatt mellom Sandegren fra LO og NHO’s leder.  Jeg tror mange av oss husker den!  Senere flyttet han til Lier og han jobbet i Drammen og Oslo med internasjonal finansiering – til sammen i milliardklassen med Luxemburg som pengekilde.  Han ble med i Senatsforeningen i Drammen.  I vår forening ble han en kilde til mange gode historier og vitser.  I mange år sente han også ut vitser og historier hver fredag som jeg tror at mange av oss leste og hadde stor glede av.  Men for noen år siden ble han separert kona overtok villaen på Vitbank.  Han flyttet da inn i en av mine leiligheter på Brakerøya.  Jeg tror han trivdes godt der og han hadde en god omgangskrets med hyppige lunsj og kaffemøter osv.  Men så ble han litt mer skrøpelig og han brukte gåstol når han var på innkjøp på KiWi og CC = rett over gaten for hans leilighet.  Han fallerte underveis.  Fra å være en aktiv aktør på internett så åpnet han ikke lenger sin email.  Han kom noen ganger på kaffebesøk til vårt spiserom hvor han gjentok mange av sine gode vitser osv.  Vi var så heldige å ha ham med på mange av våre senatorsammenkomster og hadde glede av hans fortellerevne.  Men den siste tiden uteble han.  Ofte tok han heller ikke telefonen. 

På vår Senator-sammenkomst i begynnelsen av januar i år fikk jeg ikke tak i ham.  Det viste seg at hans sønn Cato André Mortensen som bor på Gjøvik hadde hentet ham før jul for å ta seg av ham i julen.  Men så utviklet han ganske raskt en forværring av sin demens.  Han var også på sykehuset en liten stund på Gjøvik og det ble bestemt at han ikke kunne klare seg selv.  Det ble til at Cato André måtte ta seg av ham.  Kolbjørn kunne ikke sendes tilbake til leiligheten på Brakerøya.  Han bor nå hos sønnen på Gjøvik og blir nok der.  Cato André tok kontakt med meg for en ukes tid siden og han rydder i løpet av februar leiligheten hans på Brakerøya sammen med noen av oss og en epoke mht Kolbjørn i Lier og Drammen har blitt til historie.  Jeg tror mange av oss har gode minner fra alle sammenkomstene med Kolbjørn – og ikke minst hans alle historier. 

Vi vil savne ham!  Vi kan nok ikke regne med at han kan komme på våre sammenkomster i fremtiden.  Tidens tann tærer på flere av oss, og vi kan ikke løpe fra at mange av oss er seniorer. 

Mvh, Bjørn-Aksel

Senator 28850

Telf 90112611

Åland i August - En unik mulighet

Dear Norwegian Senator,

I have the honour of welcoming you to this year’s big “popsicle”, JCI Finland’s Senators’ annual meeting in Åland Islands 15-18 of August by the theme “BADROCK2024”.

It will be one unforgettable event that you simply cannot miss!

On Friday you are welcomed with a pool party in the HQ Hotel Arken garden with live rock bands.
The dress code is simple, bring your own bathrobe!

(BAD ROCK you now in English could mean awesome rock, but in Swedish it means also bathrobe! 😉)

On Saturday, a glittering gala is promised, in the congress building Alandica, neighbour to the HQ hotel.

We also arrange a golf competition on one of Northern Europe’s finest golf courses which just have been

chosen as Finland’s finest golf course. If you don’t play golf, you can go within walking distance to

Badhusparken and compete in disc golf there in our city discgolf park.

We have many other interesting programs such as Maritime Åland, Business Åland. We have also Art Åland;

unfortunately ALREADY SOLD OUT, due to it goes to our famous businessman Anders Wiklöf’s own home to view

one of the world’s largest and finest art collections by Finnish and Swedish artists.

As I said, the weekend will be packed with fun events and we already have even many international Senators signed up.
It’s gonna be rock and roll!

Also remember to book in time because we only have two hotels reserved and it’s a different international event in Åland

at the same weekend. If you book today, the invoice will not arrive until end of June, so there is no point in waiting!

We have Senator Henrik Nordström at your service that will help you to get to our weekend never forgotten. You can reach

him at henrik@turist-konferens.ax He will help and guide you how to come here and with your registration.

JCI Mariehamn’s Senators sends a warm welcome to you!

Trykk på lenken under her

JCI Senate BADROCK2024 EN

British Senate - fill up your calendar