Nr 4- Anno 2023

Styret for det Norske Senat 2023

President
Ugur Eser Gökceli
#75357

gokceli@icloud.com

tlf.: +47 924 31 439

VP Kommunikasjon
Jan B. Sørensen
#51907

ja@jasol.eu

kommunikasjon@jcisenate.no

tlf.: +47 941 96 572

IPP
Ketil Bjørnebekk
#64232

ketil.bjornebekk@sf-nett.no

tlf.: +47 907 92 706

Innholdsfortegnelse

TV fotball med gutta

Presidentens tale etter årsmøtet

Presidentens hilsen

Takk for et godt årsmøte!

Tusen takk til alle som kom på årsmøtet vårt den 27.Oktober på Oscars gate 27 samt deltok virtuelt, og for gode innspill og tanker. Det er givende å se at engasjerte mennesker samles og deler sine erfaringer.

Det var årets siste senatorsamling. Selv om det var mindre deltakelse ift. Tidligere årene likevel møte gjennomført i hyggelig atmosfære, med latter, gode samtaler, evaluering av året og ikke minst nyåret starter med nytt styre. 

Vår nyvalgte styre kommer inn med lang erfaring fra JCI verden og senatorskap. De kommer til å ta med seg gode ideer og innspill. Jeg takker igjen alle deltakere for flott samling, de som sendte hilsninger til oss og støtte senatet. 

Best regards!

Ugur Eser Gökceli

En redaktør ser sine spor

En redaktørs oppgaver og privilegium er å kunne skrive og ikke minst, stå ansvarlig for avisens «Leder».

Så her sitter jeg med min enmannsredaksjon og skriver. Det er ikke så ensomt som det kan se ut til, men viktigheten av dette innlegget er alvorlig og ærlig ment.

Min tid i Jaycee startet for omlag 40 år siden, på første møte etter sommeren 86. Jeg hadde i flere år blitt foret med informasjon av min sjef som hadde vært aktiv i mange år Jeg kom inn i en alder av 33, men visste hva jeg ville og etter omtrent 40 minutter, ble jeg «ansatt» i redaksjonen av foreningen Drammen sitt medlemsblad. Jeg var blitt læregutt. Alle lokallag, eller LOM som vi sa, hadde sin egen avis og som nesten alt i Jaycee, handlet alt om prosjekter og lære av sine ideer og arbeid. Premien var å bli best og få utmerkelser. Lærekurven var bratt, men målet var enkelt; One Year to Lead. Du fikk den sjansen og da må du ta den.

På senhøstes var det den alvorlige generalforsamlingen og alle poster stod selvsagt på valg. Valgkamp var spennende og vi i avisen vår lagde intervjuer av de som skulle kjempe om posisjonene. Senere skulle de «grilles» av Senatorene fra bakerste benk.

På tre måneder hadde jeg lært nok til å gå til valg som redaktør. Mitt uttalte mål var å vinne award som den beste avisen i Norge om 12 måneder. Jeg la en plan og fulgte den, men stadig forbedringer utover året. Ris og ros gjennom året gav inspirasjon. Et fantastisk år som jeg husker den dag i dag. Heder og æare og ikke minst resultater og prisen for beste lokalavis kom til Drammen.

One Year to Lead var befriende. I de fleste organisasjoner der det er snakk om frivillig arbeid er det slik at om du gjør en knakande god jobb, blir du sittende og medlemsmassen forlanger at du tar et år til. I Junior Chamber er det annerledes. Det er både fordi at det er så mye å lære og du har en tidslimit på deg. Ved nådd 40 år er det ubønnhørlig ut av læretiden.

Vi var drøyt 1000 medlemmer på min tid og alt var moro. Vi involverte næringsliv, politikere og byens befolkning med prosjektene våre. Ja, ALT var prosjekter. Vi tjente penger som gress og kunne reise på internasjonale kongresser, nesten alt delvis dekket av de mange prosjektene vi gjennomførte hele året.

Etter å ha sittet alle verv i eget LOM, kjørt og vunnet award for flere nasjonale prosjekter, toppet det med å ha vunnet verdensaward for det beste markedsføringsprosjekt. Nasjonalt rakk jeg ikke lenger enn å ha sittet med ansvaret for alt omkring prosjekter, som EVP prosjekt, var jeg nådd mitt maksimum, siden alderen innhentet meg. Til alt hell fikk jeg Senator-nåla og kunne få følge organisasjonen fra en privilegert sidelinje. Så ble også prosjektledelse mitt yrke og min spisskompetanse etter BI og jeg elsker det den dag i dag.

Nå i 2023 var jeg invitert til å sitte i kontrollkomiteen for Juniorene. Mandatet var å se hvordan Norge ble drevet og vurdere deres handlinger opp mot handlingsplan og strategiplan. En oppgave jeg har gjort som coach for bedrifter i mange år.

Det Norske Senat har i alle år holdt sin hånd over Juniorene og gitt dem støtte, både verbalt, fysisk og ikke minst økonomisk. Vi har deltatt i et mentorprogram og ellers vært tilgjengelig på alle måter. Sammen med kontrollkomiteens leder, IPP og Senator #76424, Evy Marie Tofte, ble det skrevet en knusende rapport. Det gikk på ledelse, gjennomføring og økonomi.

Å lede et  National Organisation Member, NOM, med 2 foreninger og til sammen 33 medlemmer, med et budsjett som om man var 300. Å lyve til HQ om medlemstall for derigjennom fremdeles bli betraktet som et fullverdig NOM, er ikke noe annet enn en livsløgn. Når det er sagt, sier de der borte i HQ følgende; «Bare betal for 60 medlemmer dere, som er minstekravet til å være et NOM, så sletter vi dere ikke. Vi får se hvordan det går til neste år. Det har dere jo gjort det sånn siste årene allikevel».

I de siste 20 år har man kastet alle gamle visjoner og forsøkt noe annet uten å se at det man så gjør er feilslått strategi. Ingen så eller ville høre på råd om strategivalg. Fra å være en ledertreningsorganisasjon, som trente på alle områder innen business, til å være en sosial møteplass og nettverk for ledere. Alle de verdier som hadde bygget opp organisasjonen som var å lede møter, skrive referater, forhandle kontrakter, planlegge og gjennomføre små og store prosjekter, rapportere ble byttet ut med det å holde kurs.

Ja, jeg ser at vi skal følge med i tiden og utvikle oss, men lederutvikling har en grunnleggende filosofi som har stått seg i mer enn 50 år.

Et underliggende mål har hele tiden vært å kunne gjøre medlemmet i stand til å bli en bedre versjon av seg selv og ikke minst utvikle samfunnet vi alle er en del av.

I stedet ser det ut til å være en sosial møteplass og nettverk for allerede ledere som ønsket kurs av forskjellige slag. Og jeg ber leseren legge merke til forskjellen mellom å bli en leder gjennom utvikling, og det å allerede være en leder.

Jeg kan ikke unngå å tenke på doktor Relling i Ibsens skuespill Villanden, som sier: “Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar De selve lykken fra ham med det samme”. Er det det Junior Chamber Norway gjør? Lever på en livsløgn.

Moderne forskning sier faktisk at dette selvbedrag er «medisin» for dem som ikke håndterer sannheten om seg selv eller sitt liv.

Så hvorfor sitter jeg her og griner og skriver denne leder. Jeg er jo ferdig med Junior Chamber. Å-nei. Jeg blir ALDRI ferdig. Det er så sårt, og jeg er nesten maktesløs. Så derfor må jeg be alle Senatorvenner om å reise organisasjonen som har gitt oss så mye. Vi kan ikke la dette bare smuldre bort. Vi kan hjelpe, men bare om de selv vil. Det vet de, og vår dør er åpen. Klokken er nå “fem på tolv”.

JanB

Påtroppende Sentats president ønsker velkommen til Kristiansand

Som fra klar himmel kom han flyvende inn. Valgkomiteen fikk ikke sukk for seg før Senator #60321 Ove Rabbersvik var valgt til vår president for 2024

Først vil jeg takke for tilliten med vervet som deres President for 2024.
Jeg vil bruke en del tid på å følge opp de unge som neste år skal ledes av Jonas Bjørheim.

Senotium 2024 blir i Kristiansand 30 august til 1 september, og vi legger opp til et spennende program som vil bli presentert på nyåret. Vi kommer til å lage til et opplegg rundt låven min, og Bumble Bee i oppvarmet baseng. Se vedlagte bilder.

Ellers legges det opp til et program som skal være sosialt til en pris som ikke er for dyrt.

Gleder meg å se flest mulige.

 

Mvh
Ove Rabbersvik
#60321
President 2024

TYSK SENATORKONGRESS

 

Siste helg april hvert år arrangerer Det Tyske Senat sin generalforsamling.

I år var det Schwabach-senatorene som arrangerte kongressen. Schwabach ligger noen kilometer syd for Nürnberg og betegner seg selv som den tyske gullhovedstaden på grunn av alle håndverksbedriftene som lager smykker osv.  Det er også en stor produksjon av bladgull. 

I alt deltok cirka 180 senatorer med ledsagere og det er ikke et lite arrangement. Fra Norge deltok Aud og undertegnede.  Deltakerne fikk følelsen av å delta på en tradisjonell kongress med smoking og gull og glitter og stas.

På programmet er det lørdag en 4 timers generalforsamling hvor det annet hvert år velges ny president og styre. I år ville nåværende president (Michaela Partheimüller) stille for 2 nye år hvilket ble akseptert av forsamlingen.

Arrangementet hadde også diverse utflukter og jeg deltok på blant annet en utflukt til Hitlers gamle paradeplass i Nürnberg. Etter hvert har den forfalt slik som også hans drøm om tusenårsriket falt.

Det tyske senat har i dag 538 medlemmer som hver og en betaler 100 euro i årskontingent.  Mesteparten av dette går til prosjektstøtte til juniorene.

JCTyskland er en stor forening i JCI.  Jeg tror at medlemstallet ligger mellom 8.000 og 10.000. F.eks. er det en lokalforening (Heilbronn) som har 220 medlemmer og i tillegg en støtteforening av tidligere medlemmer på 400.  Så forholdene er ganske annerledes enn i Norge

Drar du på slike kongresser treffer man gamle bekjente fra en lang tid i JC og i Senatet.  En fordel for meg på arrangementer i Tyskland, Sveits og Østerrike er at jeg snakker tysk og kan delta på alle arrangementene og forstå hva som blir sagt på møtene.

Neste kongress er i Berlin den 25. til 28. april 2024. 

 

#26536
BC

 

Ketils whiskyhjørne – det er snart Jul

Hei alle som liker god whisky!

Den første snøen har kommet og lagde som vanlig kaos på mange veier her på sør- og østlandet. Vi har skrudd klokken tilbake til normaltid (også kalt vintertid) og dermed er kveldene blitt mørkere. Da er det fint å ha noe godt i skapet som kan lyse opp og varme en kjølig kropp. Og jaggu er det snart jul også, med alle sine krydderdufter og smaker. Da har jeg funnet frem tre «julegaver» som du kan vurdere om kan være en liten gave til deg selv og dine venner.

Det er kanskje en klisjé å si at julen er krydder og tørket frukt men likevel er det slik at disse smakene går igjen i mye at det vi omgir oss med og ikke minst putter i munnen. Da kan jeg bare følge på med å anbefale noen utmerkede whiskydrammer som går supert med mye av dette. Dette er som oftest whisky lagret på fat som tidligere har inneholdt Spansk sherry av de søte sortene Oloroso og Pedro Ximenes (PX). Kjøp gjerne med deg en flaske god Oloroso eller PX sherry og ta deg tid til å smake på både en whiskydram og sherrydram samtidig og kjenn etter om du kan gjenkjenne sherrysmakene i whisky’en.

Her har du tre gode anbefalinger for julen!

Kilchoman Sanaig, 46% ABV
Bestillingsutvalget, kr 869,90, VM#6394101

Farge: Middels dyp gulbrun
Lukt:
Fokusert aroma preget av lyst malt, røyk og tørket frukt, innslag av fat og nøtt og urter.
Smak: Fint konsentrert, sval og lett krydret, preg av lyst malt, røyk og urter. God fylde og lengde.

Kilchoman (utt: kill-cHo-man) er et relativt nytt destilleri på whisky-øya Islay. Øya som er kjent for røykfull torv smak og destillerier kjente destillerier som Lagavulin, Laphroaig, Ardbeg, Bowmore, Caol Ila, m.fl. Dette er et Farm-house destilleri etablert på gården med samme navn. De produserer en sprit som i hovedsak tar med seg den velkjente torvrøyken inn i whisky’en. Dette er ikke en sur røyk, men en smaksforsterker som gir en lang og fyldig munnsmak. Kanskje en smak som ikke passer alle, men særdeles god sammen med tradisjonell norske juletradisjoner. Sanaig (utt: saah-NIG) ble opprinnelig lansert på det franske markedet (det er faktisk franskmenn som konsumerer mest skotsk whisky i verden) men er nå lansert for et større marked. Her har vi en deilig blanding av whisky som har ligget på oloroso-sherry fat og borbon-fat. Dette gir en flott balanse mellom torvrøyk og søtlige sitrus smaker. En super dram sammen med fenalår og andre tradisjonsrik og smaksrik norsk spekemat!

Så beveger vi oss litt vekk fra de forblåste øyene vest i Skottland og drar sørover.

Cotswolds Sherry Cask Single Malt Whisky, 57.4% ABV
Bestillingsutvalget, kr 1029,9, VM#15226401

Farge: Dyp kobber
Lukt:
Demerarasukker og kirsebærpai med hint av kaffe.
Smak:
Mørk steinfrukt, sjokolade og ristede mandler. Pepperpreg i avslutning.

Det skotske hegemoniet over å regjere over malt whisky på øyriket står kanskje ikke for fall, men blir nå «angrepet» (nok en gang) fra sør. Engelskmennene er kjent for å lage mye og godt øl. Da burde ikke veien være så vanskelig å gå et par steg videre med å destillere i kobberkjeler og lagre på gode eikefat. Nå har flere nye destillerier «south of the border» blitt veldig gode på dette. Ute på landsbygda 15mil nord-øst for London har en utvandret finansmann fra USA funnet sitt alter-ego i å starte sitt eget destilleri. I 2014 startet destillatet å renne ut av pannene, og i 2017 lanserte de sin første whisky. Mottagelsen i markedet var veldig positiv og nå har et pent utvalg av dagens produksjon kommet til Norge.

Denne Sherry Cask varianten består av whisky som er lagret på ulike eikefat fra både USA og Spania men som alle har inneholdt Oloroso eller PX sherry. Dette er de to mest fruktige sherryvariantene som finnes, og som gir sødme og dype frukttoner på whisky’en.

Så drar vi østover og over Nordsjøen. Den tredje julegaven er også en fin juledram som ikke kommer fra Skottland.

Eiktyrne Fransk Eik, 57.4% ABV
Bestillingsutvalget, kr 869,80, VM# 16020602

Farge: Dyp kobber
Lukt:
Demerarasukker og kirsebærpai med hint av kaffe.
Smak:
Mørk steinfrukt, sjokolade og ristede mandler. Pepperpreg i avslutning.

Eiktyrne er i den norrøne mytologien en hjort som sammen med geita Heidrun gikk på taket av Valhall og spiste av greinene til treet Lærad. Av hornene hans dryppet det dråper ned i brønnen Kvergjelme i Nivlheim. (fra Wikipedia)

Eiktyrne Fransk Eik Countdown 1 er den siste av tre (3-2-1) batch utgivelser fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Master destiller&blender Jon Bertelsen var tidligere kjent som Cognac-kongen i Norge på grunn av mengden utsøkt cognac han klarte å finne og ta hjem til det norske folk. Hans gode forbindelser til Frankrike og Cognac har ført til at han også har tilgang til å kjøpe noen utsøkt fine eikefat. I dagens elleville whisky marked er det å få tak i utsøkte eikefat blitt veldig vanskelig og kostbart. Men Jon er en likandes kar og holder personlig kontakt med sine franske venner som gir han en inngang for å handle gode brukte fat. Det er ikke gitt at det har vært cognac på alle fatene han bruker, men det er helt sikkert at det er eik fra franske skoger.

Om du vil smake et mye bedre alternativ til en cognac er denne Eiktyrne Fransk Eik et sted å starte. Dette er en «røykfri» whisky med deilige smaker av malt, tørket frukt og sitrus – akkurat som det skal smake til jul!

 

Ønsker alle en Riktig fin jul! Kos deg med noe godt i glasset.

Slainté – Skål

Ugurs Cigar verden

Litt historie om Romeo y Julieta

Merket Romeo y Julieta ble født i 1873. For å motivere de ansatte leste sigarfabrikkens ledere bøker for dem. Den lidenskapelige historien om Romeo og Julie var den mest populære blant arbeiderne. Så man kan si at det berømte merket ikke bare har fått navnet sitt takket være det ikoniske paret, men også takket være de ansatte som forelsket seg i historien.

Med en gang Romeo og Julieta-sigarrene kom på markedet, ble de kjent for sin konsekvente kvalitet. De bidro virkelig til de kubanske sigarenes strålende rykte! Da den første britiske statsministeren, Sir Winston Churchill, adopterte Julieta No.2, omdøpte Jose Rodriguez Fernandez, som eide merket på den tiden, den til “Churchill”.

Hvordan Romeo y Julieta-sigarer lages

Romeo y Julieta-sigarer lages på Cuba etter tradisjonelle metoder. Tobakksplantene dyrkes innendørs i 8 uker før de plantes på Vuelta Abajo-åkrene, en jordbruksregion vest på Cuba, mellom Pinard Del Rio og San Juan. Etter innhøstingen fermenteres tobakksbladene på fat. Med unntak av puritos (sigarillos), som er maskinfremstilt, rulles hver eneste Romeo y Julieta-sigar for hånd av en spesialisert håndverker som kalles “torcedor”.

Romeo y Julieta-sigarenes viktigste egenskaper

Romeo y Julieta-sigarer er svært balanserte sigarer som er upåklagelig laget. De er kjent for sine robuste og komplekse smaker som spenner fra treaktig, urteaktig, kremaktig, læraktig, jordaktig, nøtteaktig, sedertreaktig og sjokoladeaktig.

Konstruksjon: 

Dekksbladet var en attraktiv colorado claro (generelt brukes colorado claro for å beskrive en dekkfarge som er litt mørkere enn en typisk claro, men ikke for mørk) nyanse, men med et litt grovt korn.

Trekk: 

Feilfri og enkel, fra første til siste trekk.

Forbrenning:

Litt vingling rundt den midterste tredjedelen som jeg måtte rette opp med en lighter, men generelt en langsom, rett ulming.

Aske:

Sølvgrå, flekkete med krystaller fra oljen i dekkbladet, men litt flassende.

Røyk: 

Hvert trekk ga rikelig med røyk, og mengden ble enda mer imponerende på grunn av den relativt lille mengden tobakk som er brukt til en så slank band.

Smak:

Lyse og friske smaker mesteparten av tiden, og en utpreget medium fylde og styrke hele veien. Passet godt sammen med kaffen, og styrket argumentet for at dette er en god reiserøyk.

Totalt sett:

Denne har vært en del av Romeo y Julieta-serien i godt over 60 år, og den er fortsatt et godt valg på dagtid. Det var kanskje ikke den mest spektakulære sigaren jeg røykt(er), men den fungerte solid og ga mye nytelse i en rask pause, ved siden av bassenget. Det gir meg rask sigarglede. 

Da jeg tok det første trekket fra denne Romeo No 3, sammen med en fyldig og mørk espresso, kjente jeg tydelige toner av sedertre.  Disse var veldig tydelige og merkbare fra starten av, men ble understøttet av en vaniljekrem som oppveide kaffen på en vakker måte.  Både kremen og sedertreet smeltet bort etter hvert som sigaren brant videre, og ble erstattet av varm jord og en kaffesmak som lå svært nær den jeg drakk.  Røyken ble fyldigere i andre halvdel av sigaren og ga en rik og luksuriøs munnfølelse.  Den siste tredjedelen av sigaren hadde en smak som er svært behagelig ren ristet tobakk.  Det minner litt som Lucky Strike uten filter.

Best regards!

 

Ugur Eser Gökceli

Nasjonal brannfakkel

Alle som blir utnevnt til JCI Senator i Norge blir automatisk medlem av Det norske Senat. Senatets oppgave er å støtte opp om JCI N etter forespørsel samt å være en forening for Senatorer til egen forherligelse og sosial hygge, hvor kameratskapet fra «juniortiden» videreføres og foredles til gjensidig glede og nytte. For mange ser det ut som om at all foreningsaktivitet opphører ved utnevnelsen og de derved blir borte fra organisasjonen.
 
Det er i årenes løp dannet mange egne «grupper» hvor senatorer kommer sammen – noen bare sosialt, men også noen med mer aktivitet enn det rent sosiale.

Her kan nevnes noen: 

-i Trondheim samles noen til mimring,

-i Drammen har man en aktivitet på sommeren og julemøte i desember

-i Innovation  møtes tidligere LOM-presidenter jevnlig

Det er sikkert flere slike.

 

Andre grupper settes sammen av senatorer fra flere LOM.  Slik som den jeg har vært med i siden 1989 som består av senatorer fra Trondheim, Moss, Tønsberg, Lillehammer og Oslo og som alle er tidligere nasjonale Presidenter.  Vi møtes en eller to ganger i året til hyggelig lag og tenker på hva som har vært og hvordan det burde være nå.

JCI N har i dag veldig få medlemmer og sliter med å få medlemmer til å ta tillitsverv.  Det Norske Senat har også opplevd mindre interesse fra Senatorene de siste årene til å delta på de aktivitetene som er.  Noe av årsaken er kanskje at JCI N de siste årene ikke har hatt en Nasjonalkongress som vi eldre husker hvordan det var (med flere hundre deltagere).  Dermed har Senatets årsmøte vært dårlig besøkt og Senatet får også problem med å finne styremedlemmer.  For 2024 ble en tidligere Senatspresident forslått og valgt.  Selv en gammel/vintage kasserer kunne bli gjenbrukt.

 

EUROPEISK

På europeisk nivå finnes det utallige tilbud som bringer deg til steder du kanskje ikke visste eksisterte eller aldri hadde tenkt å reise til.

De fleste har hørt om Drumming Out i England, men slike Drumming Out finnes i flere europeiske land.  Til disse er alle senatorer velkomne.

For informasjon om alle disse møtene finnes det et «European Newsletter» som utgis i papirform av Det Britiske Senat 3 ganger i året samt «ASE Newsletter – Senate Experience» som er elektronisk og kommer hver måned fra styret i Det Europeiske Senat (ASE= Association of JCI Senators in Europe).  I tillegg har de forskjellige nasjonale senat sine informasjonsorgan (som det norske Senat med «Efterretningene»).

 

 

AVSLUTNING

Skal Det Norske Senat overleve må interessen opp slik at det blir attraktivt å delta på aktivitetene i regi av Senatet.  Særlig det siste tiårets utnevnte Senatorer må trekkes inn.

#26536 BC

 

Tarlok Singh Sidhu og andre var på Verdenskongressen i Sveits

Evige ord fra Anthony Hopkins

 

Gi slipp på folk som ikke er klare for å elske deg.

Dette er det vanskeligste du noen gang vil måtte gjøre i livet ditt, og det vil også være det viktigste.

 

Slutt å ha vanskelige samtaler med folk som ikke vil endre seg.

 

Slutt å møte opp for folk som ikke har interesse av din tilstedeværelse.

 

Jeg vet at instinktet ditt er å gjøre alt du kan for å få verdsettelsen av de rundt deg, men det er en impuls som stjeler din tid, energi, mentale og fysiske helse.

 

Når du begynner å kjempe for et liv med glede, interesse og engasjement, vil ikke alle være klare til å følge deg til det stedet.

Det betyr ikke at du trenger å endre den du er, det betyr at du må gi slipp på folk som ikke er klare for å være sammen med deg.

 

Hvis du blir ekskludert, fornærmet, glemt eller ignorert av menneskene du gir tiden din til, gjør du ikke deg selv en tjeneste ved å fortsette å tilby dem din energi og ditt liv.

Sannheten er at du ikke er for alle og ikke alle er for deg.

Det er dette som gjør det så spesielt når du finner folk som du har vennskap eller kjærlighet matchet.

Du vil vite hvor verdifullt det er fordi du har opplevd hva det ikke er.

 

Det er milliarder av mennesker på denne planeten, og mange av dem vil du finne på ditt nivå av interesse og engasjement.

 

Kanskje de ikke leter etter deg hvis du slutter å dukke opp.

Kanskje hvis du slutter å prøve, tar forholdet slutt.

Kanskje hvis du slutter å tekste, vil telefonen din forbli mørk i ukevis.

Det betyr ikke at du ødela forholdet, det betyr at det eneste som holdt det var energien som bare du ga for å beholde det.

 

Det er ikke kjærlighet, det er vedlegg.

 

Det er å gi en sjanse til de som ikke fortjener det! Du fortjener så mye mer.

 

Det mest verdifulle du har i livet ditt er tiden og energien din da begge deler er begrenset.

Menneskene og tingene du gir din tid og energi til, vil definere din eksistens.

Når du innser dette begynner du å forstå hvorfor du er så engstelig når du tilbringer tid med mennesker, aktiviteter eller rom som ikke passer deg og ikke burde være i nærheten av deg.

 

Du begynner å innse at det viktigste du kan gjøre for deg selv og alle rundt deg, er å beskytte energien din mer heftig enn noe annet.

 

Gjør livet ditt til en trygg havn, der bare mennesker “kompatible” med deg er tillatt.

 

Du er ikke ansvarlig for å redde noen. Det er ikke ditt ansvar å overbevise dem om å forbedre seg. Det er ikke din jobb å eksistere for folk og gi dem livet ditt!

 

Du fortjener ekte vennskap, ekte forpliktelser og fullstendig kjærlighet med sunne, velstående mennesker.

 

Å bestemme seg for å distansere seg fra skadelige mennesker, vil gi deg kjærligheten, aktelsen, gleden og beskyttelsen du fortjener.

(Takk til Senator #27438 Odd Johan Stene for grimrende innspill)

British Senate - fill up your calendar